Kuka minä olen?

Olen 44-vuotias kolmen pojan, Aapon 20v, Eliaksen 17v ja Akselin 11v äiti. Naimisissa olen ollut poikien isän kanssa yli 19 vuotta. Mieheni työskentelee IT-alalla yksityisen työnantajan palveluksessa.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori sekä opinto-ohjaaja (AMK). Työskentelen tällä hetkellä Tampereen kaupungin hyvinvointipalveluiden apulaispormestarina.

Äitini oli ammatiltaan kirjanpitäjä ja toimistopäällikkö. Isäni työskenteli baarimestarina tamperelaisissa ravintoloissa. Jäätyään 90-luvun laman aikana työttömäksi hän ryhtyi ensin kioskiyrittäjäksi ja myöhemmin töihin konepajaan. Molemmat vanhempani ovat nykyään eläkkeellä ja asuvat yhä lapsuudenkodissani Kangasalla. Lapsuudenperheeseeni kuuluvat myös pikkuveli ja -sisko.


Työskentelin ennen apulaispormestarikautta Hämeenlinnan Yhteiskoulussa äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Olen toiminut myös muun muassa opettajankouluttajana ja opinto-ohjaajana. Nautin työstäni opettajana, vaikka se olikin hektistä ja välillä tuntui, etteivät vuorokauden tunnit riittäneet. Työni oli kuitenkin erittäin palkitsevaa ja monipuolista. Olen tehnyt töitä myös mm. laivasiivoojana, tarjoilijana ja kirjakaupan myyjänä.

Asun perheineni Härmälässä vanhassa 1938 rakennetussa paritalossa. Lukeminen, politiikka, puutarhanhoito ja kaupunkiviljely vievät suurimman osan vapaa-ajastani. Perheeseemme kuuluu myös Martta - hellyyttävä cavalierkingcharlesinspanieli - silmäteräni.


Politiikkaan lähdin aktiivisesti mukaan tammikuussa 2008, kun päätin asettua kunnallisvaaliehdokkaaksi SDP:n ja Rantaperkiön työväenyhdistyksen ehdokkaana. Pääsin kaupunginvaltuustoon ensimmäisellä yrittämällä. Nyt on kolmas kausi kaupunginvaltuutettuna menossa. Olen ollut aktiivinen sdp:n ryhmässä ja saanut paljon omia ja itselleni tärkeitä tavoitteita läpi valtuustoryhmässämme.

Erilaisissa luottamustoimissa olen toiminut kymmenisen vuotta. Olen ollut muun muassa kaupungin sosiaalisen yrityksen Sarka oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja Tampereen Teatterikesän hallituksen jäsen. Tällä hetkellä olen Pirkanmaan hoitokodin hallintoneuvoston jäsen ja valtakunnallisen SOSTE ry:n hallituksen jäsen.


Epäolennaisia faktoja minusta:

  • Kirjoitan ajoittain runoja.
  • Kuulun Härmälän omakotiyhdistykseen ja Härmälä-Seuraan.
  • Tykkään makeasta, minkä vuoksi leivon usein.
  • Pidän jalkapallosta, mutten formuloista.
  • Työmatkat kuljen yleensä aina bussilla.
  • Rakastan matkustamista. Erityisen pidän Italiasta.
  • Olen innokas kierrättäjä.
  • Paheitani ovat liiallinen suklaansyönti ja valko- ja roseeviinit

Kotikirjahyllyn edessä...

Perheen silmäterä cavalierkingcharlesinspanieli Martta

Kotipihalla mansikan säilöntäpuuhissa poikien ollessa pieniä.