Kuka minä olen?

Olen 48-vuotias sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestari ja Etelä-Hervannan koulun apulaisrehtori. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja sekä opinto-ohjaaja. Olen työskennellyt apulaispormestarina kesäkuusta 2017 asti. Viime valtuustokaudella toimin hyvinvointipalveluiden apulaispormestarina.

Perheeseeni kuuluu aviopuoliso ja kolme poikaa, joista kaksi on jo täysi-ikäisiä ja nuorin yläkoululainen. Puolisoni työskentelee IT-alalla.

Molemmat vanhempani ovat eläkkeellä ja asuvat yhä lapsuudenkodissani Kangasalla. Äitini toimii isäni omaishoitajana. Lapsuudenperheeseeni kuuluvat myös pikkuveli ja -sisko.

Ennen apulaispormestarikautta työskentelin Hämeenlinnan Yhteiskoulussa äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Työurallani olen toiminut äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana myös Tampereella ja Pälkäneellä. Olen työskennellyt lisäksi opettajankouluttajana ja opinto-ohjaajana. Minulla on myös rehtorin pätevyys. Olen opiskellut monikulttuurisuuden asiantuntijaksi Turun yliopistossa. Tällä hetkellä opiskelun sivutoimisesti hallintotiedettä Vaasan yliopistossa.

Asun Härmälässä vanhassa 1938 rakennetussa paritalossa. Lukeminen, kulttuurin harrastaminen ja viherkasvien- ja puutarhanhoito vievät suurimman osan vapaa-ajastani. Perheeseemme kuuluu kaksi perhoskoiraa Sulo ja Manu.

Politiikkaan lähdin mukaan tammikuussa 2008, kun päätin asettua kunnallisvaaliehdokkaaksi SDP:n ja Rantaperkiön työväenyhdistyksen ehdokkaana. Pääsin kaupunginvaltuustoon ensimmäisellä yrittämällä. Olen neljättä kautta kaupunginvaltuutettuna. Olen ollut aktiivinen sdp:n ryhmässä ja saanut paljon tärkeitä asioita läpi valtuustoryhmässä ja apulaispormestarina. Toimin Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustossa ja aluehallituksen jäsenenä.

Olen ollut monissa luottamustoimissa näiden vuosien aikana muun muassa kaupungin sosiaalisen yrityksen Sarka oy:n hallituksen varapuheenjohtajana, Tampereen Teatterikesän hallituksen jäsenenä ja SOSTE ry:n hallituksen jäsenenä. Olen toiminut myös Suomen kulttuuriperintökasvatuksen hallituksen puheenjohtajana. Edelleen toimin myös Pirkanmaan maakuntavaltuutettuna ja Tampereen seudun seutuhallituksen jäsenenä.

Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja ympäristöarvot.


Kotikirjahyllyn edessä...