Kuka minä olen?

Olen 47-vuotias. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja sekä opinto-ohjaaja (AMK). Työskentelen tällä hetkellä Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestarina. Olen työskennellyt apulaispormestarina kesäkuusta 2017 asti. Viime valtuustokaudella toimin hyvinvointipalveluiden apulaispormestarina.

Perheeseeni kuuluu kolme poikaa, joista kaksi on jo täysi-ikäisiä ja nuorin yläkoululainen. Naimisissa olen ollut poikien isän kanssa yli 22 vuotta. Puolisoni työskentelee IT-alalla.

Molemmat vanhempani ovat eläkkeellä ja asuvat yhä lapsuudenkodissani Kangasalla. Lapsuudenperheeseeni kuuluvat myös pikkuveli ja -sisko.

Ennen apulaispormestarikautta työskentelin Hämeenlinnan Yhteiskoulussa äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Työurallani olen toiminut äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana myös Tampereella ja Pälkäneellä. Olen työskennellyt lisäksi opettajankouluttajana ja opinto-ohjaajana. Minulla on myös rehtorin pätevyys. Opiskelen parhaillani monikulttuurisuuden asiantuntijaksi Turun yliopistossa ja sosiaali- ja terveyshallintotiedettä Vaasan yliopistossa.

Asun perheineni Härmälässä vanhassa 1938 rakennetussa paritalossa. Lukeminen, kulttuurin harrastaminen ja viherkasvien- ja puutarhanhoito vievät suurimman osan vapaa-ajastani. Perheeseemme kuuluu myös 10-vuotias cavalierkingcharlesinspanieli Martta ja 2-vuotias papillon eli perhoskoira Sulo.

Politiikkaan lähdin mukaan tammikuussa 2008, kun päätin asettua kunnallisvaaliehdokkaaksi SDP:n ja Rantaperkiön työväenyhdistyksen ehdokkaana. Pääsin kaupunginvaltuustoon ensimmäisellä yrittämällä. Olen kolmatta kautta kaupunginvaltuutettuna. Olen ollut aktiivinen sdp:n ryhmässä ja saanut paljon tärkeitä asioita läpi valtuustoryhmässä ja apulaispormestarina.

Olen ollut monissa luottamustoimissa näiden vuosien aikana muun muassa kaupungin sosiaalisen yrityksen Sarka oy:n hallituksen varapuheenjohtajana, Tampereen Teatterikesän hallituksen jäsenenä ja SOSTE ry:n hallituksen jäsenenä. Toimin Suomen kulttuuriperintökasvatuksen hallituksen puheenjohtajana, Pirkanmaan maakuntavaltuutettuna ja Tampereen seudun seutuhallituksen jäsenenä.

Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja ympäristöarvot.


Kotikirjahyllyn edessä...

Perheen silmäterä cavalierkingcharlesinspanieli Martta

Kotipihalla mansikan säilöntäpuuhissa poikien ollessa pieniä.