Kuka minä olen?

Olen 42-vuotias kolmen pojan, Aapon 18v, Eliaksen 15v ja Akselin 9v äiti. Naimisissa olen ollut poikien isän kanssa yli 17 vuotta. Mieheni työskentelee IT-alalla yksityisen työnantajan palveluksessa.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori sekä opinto-ohjaaja (AMK).

Äitini oli ammatiltaan kirjanpitäjä ja toimistopäällikkö. Isäni työskenteli baarimestarina tamperelaisissa ravintoloissa. Jäätyään 90-luvun laman aikana työttömäksi hän siirtyi töihin konepajaan. Molemmat vanhempani ovat nykyään eläkkeellä ja asuvat yhä lapsuudenkodissani Kangasalla. Lapsuudenperheeseeni kuuluvat myös pikkuveli ja -sisko.

Opiskelin itse maisteriksi Helsingin yliopistossa pääaineenani kotimainen kirjallisuus. Sivuaineina minulla olivat suomen kieli, naistutkimus, tiedotusoppi ja kasvatustiede. Olin äidinpuoleisen sukuni ensimmäinen, joka aloitti yliopisto-opinnot. Sittemmin ovat sisarukseni ja serkkuni kulkeneet samaa polkua. Valmistuin maisteriksi vuonna 2003. Opinto-ohjaajaksi valmistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa vuonna 2016.

Työskentelen tällä hetkellä Hämeenlinnan Yhteiskoulussa äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Opetan 7.-9. luokkalaisia. Olen toiminut myös Tampereen normaalikoulussa äidinkielen ja kirjallisuuden vs. lehtorina ja opettajankouluttajana. Normaalikoulussa opetin myös lukiolaisia ja ohjasin tulevia äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi opiskelevia. Olen työskennellyt myös opinto-ohjaajan syksyn 2017. Nautin työstäni, vaikka se onkin hektistä ja välillä tuntuu, etteivät vuorokauden tunnit riitä. Työni on kuitenkin erittäin palkitsevaa ja monipuolista.

Olen lisäksi toiminut perusasteella opettajana Tampereen kaupungin eri kouluissa. Pohjois-Hervannan koulussa opetin suomea toisena kielenä ala- ja yläkoulun maahanmuuttajalapsille ja -nuorille. Olen opettanut äidinkieltä myös Kaukajärven koulussa ja Sampolan yläasteella. Vuoden opetin Pälkäneen yhteiskoulussa äidinkieltä ja historiaa. Olen tehnyt töitä myös mm. laivasiivoojana, tarjoilijana ja kirjakaupan myyjänä.

Asun perheineni Härmälässä vanhassa 1938 rakennetussa paritalossa. Lukeminen, politiikka, puutarhanhoito ja kaupunkiviljely, lasten kanssa touhuilu ja heidän harrastuksensa vievät suurimman osan vapaa-ajastani. Perheeseemme kuuluu myös Martta - hellyyttävä cavalierkingcharlesinspanieli - silmäteräni.


Politiikkaan lähdin aktiivisesti mukaan tammikuussa 2008, kun päätin asettua kunnallisvaaliehdokkaaksi SDP:n ja Rantaperkiön työväenyhdistyksen ehdokkaana. Pääsin kaupunginvaltuustoon ensimmäisellä yrittämällä. Olen ollut aktiivinen sdp:n ryhmässä ja saanut paljon omia ja itselleni tärkeitä tavoitteita läpi valtuustoryhmässämme.

Olen myös muun muassa kaupungin sosiaalisen yrityksen Sarka oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja Tampereen Teatterikesän hallituksen jäsen. Toimin myös luovan kirjallisen työn toimikunnassa. Toimikunta valitsee Tampereen kirjallisuuspalkinnon saajat. Asetuin jälleen kunnallisvaaleissa ehdokkaaksi vuoden 2012 vaaleissa. Minut valittiin valtuustoon 555 äänellä. 2014 keväällä minut valittiin SDP:n Pirkanmaan jäsenäänestyksessä eduskuntavaaliehdokkaaksi. Olen ehdolla kuntavaaleissa 2017 jälleen Tampereen kaupunginvaltuustoon.

Epäolennaisia faktoja minusta:

  • Kirjoitan ajoittain myös novelleja ja runoja.
  • Kuulun Härmälän omakotiyhdistykseen ja Härmälä-Seuraan.
  • Tykkään makeasta, minkä vuoksi leivon usein.
  • Pidän jalkapallosta, mutten formuloista.
  • Työmatkat kuljen yleensä aina junalla ja bussilla.
  • Rakastan matkustamista. Erityisen pidän Italiasta.
  • Olen innokas kierrättäjä.
  • Paheitani ovat liiallinen suklaansyönti ja valko- ja roseeviinit

Kotikirjahyllyn edessä...

Perheen silmäterä cavalierkingcharlesinspanieli Martta

Kotipihalla mansikan säilöntäpuuhissa poikien ollessa pieniä.